Werkwijze

AANPAK helpt je grip te krijgen op je werk

Als je de stap zet om je te laten helpen grip te krijgen op je werk, dan verwacht je ook concrete resultaten: je wilt meer dan alleen maar tips en ideeën. Wat jij nodig hebt, is een praktische AANPAK, die leidt tot de resultaten die jou voor ogen staan. Op deze pagina lees je welke resultaten je kunt verwachten van mijn dienstverlening, mijn motto en mijn persoonlijke AANPAK en wat AANPAK uniek maakt.

AANPAK kan je helpen het volgende te bereiken:

Je bent je werkzaamheden de baas. Je komt toe aan je belangrijkste taken, terwijl je ook tijd hebt voor de onvoorziene werkzaamheden die dagelijks op je af komen. Je werkt met plezier, vanuit rust en overzicht.

Je mailbox is minimaal 1x per werkdag leeg. Je werkt volgens een methodiek, waarmee je eenvoudig je e-mail onder controle houdt, terwijl het je minder tijd kost dan voorheen. E-mail is gewoon een handig hulpmiddel, dat het uitvoeren van je werk gemakkelijker maakt.

Je belangrijkste werkzaamheden zijn een vast onderdeel van je werk. Je werkt volgens een systeem, dat je tijd geeft om vanuit rust aan je kerntaken te werken, terwijl je ook aandacht kunt geven aan onvoorziene gebeurtenissen. Je stelt je prioriteiten op basis van je overzicht over je verschillende werkzaamheden en je inzicht in hoeveel werk je kunt verzetten.

Je kunt snel en eenvoudig je papieren en digitale documenten en informatie terugvinden. Je werkplek is op een manier ingericht die past bij jou en jouw manier van werken. Je bent daardoor minder tijd kwijt met zoeken en zo verzet je meer werk in minder tijd.

Mijn motto:

‘Werk niet harder, werk slimmer.’

Mijn AANPAK

Ieder mens is anders en iedere situatie is anders. Wat voor de één werkt, hoeft niet voor een ander te werken. Ik streef ernaar om er samen met jou voor te zorgen, dat een voor jou persoonlijk werkbare situatie ontstaat die jij ook zelf in stand kunt houden.

Ik maak o.a. gebruik van de methodieken van David Allen (Getting Things Done), Stephen Covey (The 7 Habits of Highly Effective People), Julie Morgenstern (Organizing from the Inside Out), Denise Hulst (Veel te doen, weinig tijd) en Ben Tiggelaar (Dromen Durven Doen).

Ik ga voor concrete resultaten. Jouw inzet en mijn expertise zijn de ingrediënten waarmee we samen doelgericht aan de slag gaan om die resultaten te realiseren. Met mijn praktische tips en adviezen help ik je in beweging te komen om stap voor stap je doelen te realiseren.

Mijn beproefde stappenplan vormt de basis van de werkplektraining waarbij jij handvatten aangereikt krijgt om slimmer en efficiënter te gaan werken, zodat je meer tijd kunt besteden aan wat jij leuk vindt en waar je goed in bent.

Uitgangspunt daarbij is: ‘If it ain’t broken, don’t fix it’. Vrij vertaald: ‘wat goed is en wat voor jou goed werkt, verander je niet’. In elke werkomgeving zijn er zaken die gewoon goed gaan, zonder dat je erover hoeft na te denken. We zoeken uit wat dat voor jou is en maken daarvan gebruik bij het aanpakken van je knelpunten.

Wat maakt AANPAK uniek?

Ik ben ervaringsdeskundige, ik heb jarenlang in een hectische kantooromgeving gewerkt. Daar ondervond ik aan den lijve hoe lastig het kon zijn om aan alle eisen te voldoen die aan me werden gesteld (en die ik aan mezelf stelde ;-)). Doordat ik van nature een goed georganiseerde manier van werken heb, lukte het me mijn werk onder controle te houden en zo alle drukte het hoofd te blijven bieden.

Ik werk sterk oplossingsgericht. Ik zie bij mijn klanten steeds weer dat er meer mogelijkheden zijn dan er op het eerste gezicht lijken te zijn. Ik help jou de praktische vertaling te maken naar oplossingen die passen bij jou, bij jouw werk en jouw werkplek. Zo ontstaat een unieke werkmethode die voor jou werkt omdat die methodiek echt bij jou past.

Ik benoem eerlijk wat ik zie en dat kan confronterend zijn maar ik heb daarbij steeds jouw persoonlijke doel en de door jou gewenste resultaten voor ogen. Ik behandel je steeds met respect en ik laat je in je waarde.

Ik word er blij van als ik mensen in hun werk het beste uit zichzelf kan laten halen. Ik help je de randvoorwaarden te scheppen om je werk goed te kunnen organiseren waardoor jij meer tijd en energie overhoudt om aan de werkzaamheden te besteden waaraan jij echt plezier beleeft.

Wat klanten over mij vertellen is, dat zij -naast mijn kennis van zaken- vooral mijn rust en mijn praktische AANPAK fijn vinden. Mijn manier van doorvragen om tot de kern te komen en deze kort en bondig samen te vatten werkt voor hen verhelderend. Tenslotte ervaren zij het als zeer prettig dat ik zonder oordeel naast hen sta.

Lees hier verder over mijn dienstverlening.