Persoonlijk

Werkplektrainer Pauline Kanger

Helpt ondernemers, managers en medewerkers slimmer te werken, niet harder

Pauline Kanger is oprichter van AANPAK Werkplektraining & Coaching.

Zij helpt drukbezette ondernemers, managers en medewerkers grip te krijgen op hun werk, door op een effectievere manier te gaan werken. Zij doet dit tijdens individuele begeleidingstrajecten op de werkplek en tijdens praktische, concrete workshops en trainingen. Vele van haar klanten komen uit het oosten, midden en noorden van het land.

“Na het behalen van mijn HEAO-diploma werkte ik ruim 15 jaar in het bedrijfsleven in verschillende, vooral ondersteunende functies. Ik had steeds leuk en uitdagend werk, maar de werkdruk was vaak hoog. Of dat nu kwam door de veelheid aan taken en verantwoordelijkheden, nieuwe collega’s die moesten worden ingewerkt, reorganisaties, de overgang naar nieuwe bedrijfssystemen of alledaagse sleur, stress was aan de orde van de dag.

Doordat ik zelf het prettigst werk vanuit overzicht en ik van nature een goed georganiseerde manier van werken heb, kon ik steeds de dagelijkse hectiek het hoofd bieden. Door mijn collegialiteit en gestructureerde manier van werken wisten collega’s mij te vinden als ze door de bomen het bos niet meer zagen en dringend XYZ nodig hadden. Door mijn werksysteem kon ik hen meestal snel helpen XYZ te reproduceren. Zij blij en ik blij :-).

In 2007 gooide ik het ‘werkroer’ om. Ik zegde mijn baan op om mijn hart te volgen en intensiever voor en met mensen te gaan werken. Ik volgde de opleiding tot professional organizer en richtte AANPAK op.

Mijn organisatorische en communicatieve talenten en vaardigheden gebruik ik nu door als werkplektrainer en organizer mensen op hun werkplek op weg te helpen naar een effectievere manier van werken. Het geeft mij enorm veel energie om mijn klanten te helpen het beste uit zichzelf te halen. Ik leer hen slimmer en met minder moeite hun werk te doen, waardoor zij meer tijd krijgen voor de leuke onderdelen van hun werk en zij meer plezier aan hun werk beleven.

Net als velen van mijn klanten ken ik de worsteling die de privé-werkbalans (of is het de werk-privébalans?) kan veroorzaken. Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het combineren van werk, gezin, huishouden en sociale contacten kan zijn. Net als ik, werken sommige klanten deels vanuit hun huis. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden dat het afbakenen van werk- en privétijd en van werk- en privéruimte thuis de sleutel is om goed voor mezelf en voor mijn klanten te zorgen. Het is voor thuiswerkers enorm belangrijk die sleutel goed te gebruiken. In mijn werk zie ik gelukkig steeds weer het positieve effect van goede afspraken en een goed georganiseerde werkomgeving.

Door het volgen van trainingen en cursussen en door het lezen van boeken op mijn vakgebied blijf ik mezelf continu bijscholen. Daarnaast doe ik aan intervisie omdat ik het ook voor mezelf belangrijk vind af en toe een spiegel voorgehouden te krijgen en om elkaar te helpen en van elkaar te leren.”

Wil je van mijn ervaring en deskundigheid gebruik maken? Neem dan contact met mij op. Een inventarisatiegesprek is altijd gratis en verplicht je tot niets.

Hier lees je meer over wat Pauline voor jou kan betekenen en over wie haar klanten zijn.

Om direct contact met Pauline op te nemen klik je hier.